Naturbanan

Naturbanan, även känd som snowracerbanan, byggdes ursprungligen som naturrodelbana. Största skillnaden mellan dagens bana och naturrodelbanan är att den spolas med is. Dagens naturbana är 1200 meter lång. Den slingrar sig ner för berget dels i den gamla konstbanans sträckning till gamla starten vid 900 vid Bergskurvan (skylten finns kvar än idag) och dels bredvid konstbanan. I naturbanan kan du åka snowracer och alpinrodel.

Snowracer eller rattkälke

Det är väl den kälke som de flesta provat på någon gång under sitt liv. Även nybörjare kan åka snowracer nerför naturbanan. Det är dock viktigt att du gör det i din takt. Mindre barn bör åka med målsman.

Alpinrodel

Är en kälke som påminner väldigt mycket om en banrodel och naturrodel. Skillnaden är att alpinrodeln är konstruerad för att köras på packad snö medan banrodel och naturrodel är konstruerade för att köras på is. Även om det kan kännas lite ovant i början är alpinrodeln väldigt lätt att styra och få dit du vill. Innan du ger dig nerför naturbanan bör du dock testa i en lite mindre backe först för att få in tekniken för att styra.

Karta naturbanan

Karta över Hammarstrands naturbana. Den är blå med start och mål utmärkt