Thomas Reinelöv får RF:s förtjänsttecken

Vi kan med glädje meddela att Hammarstrands Rodelklubbs Thomas Reinelöv får Riksidrottsförbundets förtjänsttecken. Det är den högsta utmärkelsen som delas ut inom svensk idrott.

Motivering:

Thomas Reinelöv började sin ledargärning i Hammarstrands Rodelklubb 1973, blott 15 år gammal. Genom åren har han haft flertalet roller i föreningen som tränare, utbildnignsasvarig och inte minst utgjort en viktig del i den tävlingsadministration som genomfört ett antal stora nationella och internationella tävlingar i Hammarstrand. Bland annat VM 1981 och EM 1984.

Som tränare har Thomas representerat Sverige vid OS i Sarjaevo 1984. Efter några års paus från kälksporten medan barnen var små gjorde Thomas comeback och har har sedan slutet av 1990-talet haft flera sejourer i Kälksportförbundets förbundsstyrelse. Med sitt engagemang i utvecklingen av Alpinrodel har Thomas varit en starkt bidragande faktor till sportens etablering i landet. En insats som gjort kälksport tillgängligt för fler och på så sätt bidragit till tillväxt av såväl föreningar som aktiva utövare.

Sedan 2021 är Thomas åter aktiv i styrelsen i Hammarstrands Rodelklubb och har varit en betydande kraft i återöppnandet av banan i Hammarstrand. På förbundsmötet 2020 tilldelades Thomas Kälksportförbundtes högsta utmärkelse i guld för sina insatser. Redan 2010 mottog han RF-SISU Jämtland-Härjedalens förtjänsttecken nr 511 i silver. 

Stort GRATTIS Thomas och mycket välförtjänt!