Kälkåkning

Hammarstrand är berömd ute i världen för vår konstbana, som i vardagstal kallas rodelbanan. Hammarstrand är Sverige kälkåkningscentrum där du kan kan åka banrodel, bob och skeleton i vår konstbana samt alpinrodel och snowracer i vår naturbana. Här listar vi information som kan vara bra för dig att veta när du ska göra ett besök hos oss för att åka kälke eller för att titta på anläggningen.

Konstbanan

Konstbanan, även kallad Hammarstrands Rodelbana, är en isbana som du åker banrodel, bob och skeleton i. När den var färdigbyggd 1964 var den 1200 meter lång men anpassad för att byggas ända upp till 1500 meter. Istället har den succesivt kortats på grund av att den helt enkelt är för snabb. Under konstbanans storhetstid arrangerades det bland annat tre stycken världsmästerskap och fyra stycken europamästerskap i den.

Mer information om konstbanan

Naturbanan

Naturbanan, även känd som snowracerbanan, byggdes ursprungligen som naturrodelbana. Största skillnaden mellan dagens bana och naturrodelbanan är att den spolas med is. Dagens naturbana är 1200 meter lång. Den slingrar sig ner för berget dels i den gamla konstbanans sträckning till gamla starten vid 900 vid Bergskurvan (skylten finns kvar än idag) och dels bredvid konstbanan. I naturbanan kan du åka snowracer och alpinrodel.

Mer information om naturbanan

Kälkar

Alpinrodel, banrodel, bob, naturrodel, skeleton, snowracer. Det finns många olika sorters kälkar och de flesta kan du åka med i Hammarstrand.

Beskrivning av olika sorters kälkar

Ragundalänkar

I Ragundadalen finns det massor att se och uppleva. Här hittar du allt från boende, mat, sevärdheter och aktiviteter

Länksida med boende, mat, sevärdheter och mycket annat