Vi behöver hjälp att hålla Hammarstrands Kälk- och Rodelbana öppen för åkning!

Kälkåkning är roligt! OCH det är en positiv aktivitet som är mer eller mindre synonymt med Ragunda kommun och Hammarstrand. I kommunen finns Sveriges enda konstbana för banrodel, bob och skeleton. I hela Norden finns det två. Det är alltså väldigt unikt det vi kan erbjuda.

Många vill komma och åka kälke på Hammarn och därmed besöka Ragunda kommun och uppleva allt annat härligt som finns här. Tyvärr är klubbens ideella medlemmar få och vi behöver därför hjälp med att hålla banan öppen så mycket som möjligt i februari till mitten av mars.

De dagar vi först och främst behöver hjälp med är helgerna: 11–12 februari, 18–19 februari, 25–26 februari, 4–5 mars och 11–12 mars. Sedan behövs det folk under sportlovsveckorna där vi siktar på att åtminstone kunna ha öppet två vardagar i veckan. Det gäller vardagar under perioden 14 februari till och med 16 mars.

Det vi behöver folk till är framför allt att släppa i väg och ta emot folk i konstbanan. Det är en relativt enkel uppgift. Dessutom har vi behov av att skjutsa upp snowracer och alpinrodelåkare till toppen. För det behövs någon med körkort och fordon som har dragkrok och har plats för åkare. Vagn finns att låna och klubben står självklart för bränsle.

Om du har möjlighet att hjälpa till någon timme eller halvdag, heldag eller flera dagar så är vi djupt tacksamma! Kontakta i så fall Thomas Reinelöv: 070-580 53 88 eller thomas.reinelov@hammarstrandsrk.se