Anläggningen stängd för säsongen, tack för i år!

Nu slår vi igen även naturbanan (konstbanan har varit avstängd sedan 13 mars) för den här säsongen då vårvintern har tagit ut sin rätt på banan och den ideella personalen drar och hjälper till på SM i alpinrodel den 26 mars.

– Vi har haft en helt fantastiskt säsong som slog alla förväntningar. Vi planerade för att bygga konstbanan upp till 400 meter och det blev ju faktiskt ända upp till 600 meter. Dessutom blev det till och med SM-tävlingar i banan det kunde vi ju inte drömma om när vi kämpade med att börja bygga banan i december, säger Thomas Reinelöv som är Hammarstrands Rodelklubbs ordförande.

Det är många personer som på ideella timmar dragit hästlass för att renovera anläggningen, bygga upp den, underhålla den samt sett till att den har gått att ha öppen. Det har gjort att vi kunde tjuvöppna naturbanan redan 6 januari för snowraceråkning och konstbanan kunde öppna från 300 meter den 5 februari.

– Totalt blev det 2682 snowraceråk i naturbanan 755 banrodelåk och 131 skeletonåk i konstbanan. Ett mycket bra facit som också inneburit att det kommit in välkomna slantar till klubbkassan. Nu pustar vi ut några månader innan vi börjar förbereda för säsongen 2023. Då hoppas vi att det är ännu fler som vill komma med i vår härliga gemenskap och hjälpa till för att ta Hammarstrands Kälksportcentrum mot framtiden, avslutar Thomas Reinelöv.