Klubbåkare på äventyr i Schweiz

Den 2 mars är det inte bara sportrodeltävlingen Hammarnslaget som körs. Samtidigt är klubbens egen skeletonräv, Tull Anders Bergkvist, tillsammans med Roberth Klarquist, svenska skeletonlandslagets förbundskapten, på väg på ett spännande äventyr. De ska tävla i skeleton i kälksportens Mekka: Olympia Bob Run St. Moritz-Celerina! Där arrangeras för första gången Master World Trophy i bob, rodel och skeleton.

Hur kom ni på det här?
Ja du… Egentligen är det ju konstigt, att lägga sig på en kälke med huvudet före i en av världens längsta och snabbaste banor (runt 130 km/h). Men det är ju också precis det som är tjusningen och äventyret. Mina erfarenheter begränsas ju mest till hemmabanan i Hammarstrand. Det blir ett bra tryck i både Sunekurvan och Målkurvan, då tänkte jag att jag nog klarar Bobrun i St. Moritz också. Robban hade fått en inbjudan till tävlingen och när jag hörde det bjöd jag in mig själv i ett infall. Äventyrslust och bristfällig konsekvensanalys ligger nog bakom det, säger Tull Anders Bergkvist.

Tull Anders och Robban har dessutom ekiperat sig härligt retro till tävlingen. De har tagit fram lagom diskreta gulorangea hoodies med Hammarstrands Bob- och Rodelklubbs logo som var officiell från 1970 till cirka 1975. Björnen i loggan är så klart den berömda Ragundabjörnen. De tajta åkdräkterna är lika diskreta, röda med kurbitsmönster á la dalahäst 😆.

Hur har ni laddat upp inför tävlingen?
Kolhydraterladdningen på denna resa kommer vara nyckeln till framgång. Banan i Sankt Moritz är ju verkligen speciell på många sätt. Den är bland annat världens längsta bana med sina nästan 2 km långa isväggar. Vi har gett upp allt hopp om att vår snabbhet i starten kan rädda oss så vi har fokuserat allt på att bli så tunga som möjligt så vi får mycket fart, menar Roberth Klarquist.

Vi önskar herrarna stort lycka till i Schweiz och håller alla tummar för en riktigt härlig kälktur. Vi återkommer förstås med en rapport och ett resultat.

PS: Tull Anders ville gärna att vi tog med att han är Sveriges snabbaste skeletonåkare… i 50+ klassen