Välkommen till Hammarnslaget, sportrodeltävling, 2 mars

Lördag 2 mars kör vi sportrodeltävlingen Hammarnslaget tillsammans med Skellefteå Rodelsällskap. Hammarnslaget körs i vår 1200 meter långa naturbana. Vi använder våra fina träkälkar (även kallade alpinrodlar) och vem som helst som bemästrar en sådan är välkommen att delta.
Varje deltagare kör två åk och den som har snabbast sammanlagda tid vinner respektive klass. Hammarnslaget är andra deltävlingen av två i Rodelslaget. Läs mer om det längst ner i texten.

Info till deltagare

Information för dig som vill delta i Hammarnslaget

Info till publik

Vad: Hammarnslaget, sportrodeltävling
När: Lördag 2 mars
Tid: Träning startar 10.00 och första start är 11.30. Alla deltagare åker ett åk och sedan skjutsar vi upp dem igen för åk 2. Ingen paus mellan åken.
Plats: Hammarstrands Kälk- och Rodelbana, Naturbanan.
Biljettpris: Gratis entré
Parkering: Vid klubbhuset. OBS vi har väldigt begränsat antal platser. Det går även att ta skoter till arrangemanget eftersom skoterleden går precis vid mål och publikplatser.
Publikplatser: Publikplatser längst ner vid målet och Skogskurvan vid skoterleden. Det går även att gå från klubbhuset bort till 300 meters starten och 400 meters starten i Konstbanan så ser du när deltagarna swishar förbi. OBS! Du får inte passera konstbanan. För att ta sig ner till mål och utgången av Skogskurvan så går du ner till där Hammarbacken förgrenar sig till Hammarsjövägen och tar sedan skoterleden upp till publikplats.

Rodelslaget

Info och poängställning i Rodelslaget